Προθεσμία για τον αστυνομικό που φέρεται να σκότωσε στο ξύλο διαρρήκτη

Βραυρώνα: Δύο τραυματίες από έκρηξη

Την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή ένας 65χρονος κάτοικος Μενιδίου και ένας 37χρονος αστυνομικός, που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 44χρονο Ρομά που είχε προσπαθήσει προηγουμένως να κλέψει air condition από διαμέρισμα της περιοχής.

Ο συνήγορος των δύο συλληφθέντων δεν θέλησε να αναλύσει τα περιστατικά, αλλά επιμένει ότι οι ενέργειες των κατηγορουμένων δεν είχαν συνάφεια με το θάνατο του 44χρονου και τεκμαίρεται ότι θα στηριχθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία ίσως δείξει άλλα αίτια θανάτου και όχι τον ξυλοδαρμό. Ο μεν αστυνομικός διώκεται για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης ο δε 67χρονος για συνέργεια σε αυτήν, όμως στην ουσία η κατηγορία (σκοπούμενη, με ανθρωποκτόνο πρόθεση ή όχι) θα ξεκαθαριστεί από τον ανακριτή.

Φέρεται ότι ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας όταν έγινε η απόπειρα κλοπής του κλιματιστικού από οικία και κατεδίωξε μαζί με 67χρονο γείτονα τον Ρομά που είχε προσπαθήσει να το κλέψει. Τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν. Ο 44χρονος, που έχει μητρώο για κλοπές και ναρκωτικά, βρέθηκε νεκρός σε οικόπεδο στο Μενίδι και περίοικοι κατέθεσαν ότι είχαν δει προηγουμένως κάποια ομάδα ανδρών να τον χτυπάει. Υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες και βίντεο από τον ξυλοδαρμό.  Δεν έχει συλληφθεί πάντως τρίτο άτομο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μετά τον ξυλοδαρμό ο 44χρονος ξέφυγε από τους δύο άνδρες και κατέρρευσε στο οικόπεδο όπου βρέθηκε τελικά νεκρός, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν τους δύο άνδρες να τον έδειραν και να τον άφησαν χτυπημένο εκεί όπου βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής. Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Άμεση Δράση και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απασχολείτο μέχρι πρόσφατα στην υπηρεσία φύλαξης πολιτικών, αλλά απομακρύνθηκε επειδή δεν είχε εμβολιασθεί.

Δεν είναι σαφές αν ο αστυνομικός προτίμησε να μην ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ για το περιστατικό επειδή αγνοούσε ότι ο διαρρήκτης ψυχορραγούσε ή αν κατάλαβε ότι ο διαρρήκτης έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι