Πτώχευσε στις ΗΠΑ η διαχειρίστρια των Pizza Hut και Wendy’s – Συνεχίζουν να λειτουργούν

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Μια διαχειρίστρια εταιρεία-κολοσσός, που διαχειρίζεται την Pizza Hut και τα Wendy’s στις ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και είχε σε λειτουργία τουλάχιστον 1.225 Pizza Hut και πάνω από 385 καταστήματα Wendy’s στις ΗΠΑ.

Το 1997 ο άνθρωπος που διέλυσε την ΕΣΣΔ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε προκαλέσει πολλά σχόλια μάλιστα, όταν δέχτηκε να διαφημίσει την πίτσα των Αμερικανών -και εν γένει, να διαφημίσει πίτσα.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει χρέη ύψους 903 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει προχωρήσει ήδη σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους δανειστές της.

Το σχέδιο εξυγίανσης στοχεύει στη μείωση του χρέους της εταιρείας και περιλαμβάνει την πώληση κάποιων εστιατορίων της εταιρείας. Τα κέντρα εστίασης των δυο εταιρειών δεν  θα σταματήσουν να λειτουργούν προς το παρόν, αλλά είναι αναμενόμενο ότι θα γίνουν απολύσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι