Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά

Πύρινο μέτωπο στη Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλονιά, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί μέσω Κυλλήνης και Αράξου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή αλλά υπάρχουν κάποια δύσβατα σημεία. Καίει αγροτικές εκτάσεις και δασικό κομμάτι. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr,τραυματίστηκε χθες το βράδυ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς, πύραρχος Χρήστος Ζουναλής την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αγία Ειρήνη. Ο κ. Ζουναλής υπέστη κάταγμα κερκίδας στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για τις πρώτες βοήθειες. Μαζί του επικοινώνησε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και του ευχήθηκε περαστικά.

Στην πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από Άραξο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Παράλληλα, συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι