Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη

Δικαίωση για την οικογένεια του πολιτικού Σήφη Βαλυράκη που βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 78 ετών, όταν είχε πάει για ψαροντούφεκο στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, τον περασμένο Γενάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, η δικογραφία δεν τίθεται στο αρχείο, αλλά ξαναγυρίζει στην εισαγγελία.

Όπως φαίνεται, η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του δεν αρχειοθετήθηκε και έγινε δεκτή η προσφυγή της οικογένειας στην Εισαγγελία Χαλκίδας. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για ανθρωποκτονία, ζητώντας να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες και οπτικό υλικό από την αντιπαράθεση του πολιτικού με επαγγελματίες ψαράδες.

Όμως η δικογραφία ανακοινώθηκε ότι θα τεθεί στο αρχείο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Βαλυράκη και του νομικού εκπροσώπου της. Πριν από ένα μήνα η οικογένεια προχώρησε εκ νέου σε αίτημα συνέχισης των ερευνών, κάτι που αρχικά είχε απορριφθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Εν τέλει, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Εφετών της Χαλκίδας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας και έτσι η δικογραφία δεν θα τεθεί στο αρχείο. Απεναντίας, θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια στον ανακριτή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου σε αυτόν.

Οι συγγενείς του πολιτικού αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα τραύματα στο σώμα του δεν προκλήθηκαν μόνον από ένα όργανο, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, δηλαδή από την προπέλα του δικού του σκάφους. Όμως ακόμη κι αν τα τραύματα ήταν από μία προπέλα, οι συγγενείς απαιτούν να κατονομαστούν οι υπαίτιοι που έριξαν στη θάλασσα βίαια τον Βαλυράκη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό και τον πνιγμό του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι