Σε κλειστά κέντρα κράτησης στις Σέρρες οδηγούνται 300 μετανάστες

Σε κλειστά κέντρα κράτησης στις Σέρρες οδηγούνται 300 μετανάστες

Έφτασαν σήμερα το πρωί, στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, με τελικό προορισμό την τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες. Επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι και όλοι τους φορούσαν μάσκες.

Στην τοποθεσία Κλειδί δημιουργήθηκε το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης. Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία Κλειδί αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι