Σε ΜΕΘ λόγω ιού ο 29χρονος πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν, ο διωκόμενος Μπεναλά

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Σε Παρισινό νοσοκομείο εισήχθη εκτάκτως ο 29χρονος Αλεξάντρ Μπεναλά, που διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού  -η αυτή την αιτία τουλάχιστον αναφέρουν μέχρι στιγμής γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπεναλά διακομίσθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο χτες τη νύχτα. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική μάλιστα, γιατί ο Μπεναλά  ήταν μόνος στο διαμέρισμά του όταν έχασε τις αισθήσεις του και καθώς δεν ήταν σε θέση να ανοίξει την πόρτα, αυτή “διαρρήχθηκε” από τους πυροσβέστες. Ίσως η Πυροσβεστική καιτο ασθενοφόρο να ειδοποιήθηκε και από γείτονα του Μπεναλά -δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

 L’ex-proche collaborateur d’Emmanuel Macron a été admis à l’hôpital Cochin.

Αν και ο πρώην σωματοφύλακας και προσωπικός φίλος του Εμανουέλ Μακρόν διώκεται για  έξι ποινικά αδικήματα, εδώ και δύο χρόνια έχει εταιρεία σεκιούριτι και συνεργάζεται με τον γαλλο-ισραηλινό επιχειρηματία Philippe Hababou Solomon, ειδικό σύμβουλο του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma,

Κατηγορίες

Απολύθηκε από το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν όταν  χτύπησε διαδηλωτές σε πορεία ενώ μάλιστα ήταν εκτός υπηρεσίας. Εν συνεχεία πλαστογράφησε διαβατήρια, προέβη σε αντιποίηση αρχής κ.λπ. Είχε εκδώσει με πλαστά πιστοποιητικά διπλωματικό διαβατήριο και εμφανιζόταν (αν και πλέον είχε απολυθεί) ως εργαζόμενος στη Γαλλική Προεδρία, και παρουσιαζόταν στην Αφρική και στο Ισραήλ ως ειδικός στη διεθνή ασφάλεια. Oι έρευνες εις βάρος του συνεχίζονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι