Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Φόβοι για τσουνάμι

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη

Τσουνάμι ύψους ενός μέτρου αναμένουν σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία από ισχυρό σεισμό

Υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, όπου οι αρχές ενημέρωσαν τον πληθυσμό ότι θα σημειωθεί τσουνάμι στη χώρα -παρόμοια προειδοποίηση ανακοινώθηκε και στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός στις Φιλιππίνες σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), είχε εστιακό βάθος 63 χιλιομέτρων. Η φιλιππινέζικη σεισμολογική υπηρεσία PHIVOLCS ενημέρωσε ότι τα κύματα τσουνάμι θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις Φιλιππίνες μέχρι τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και θα μπορούσαν να συνεχιστούν για ώρες.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι κύματα τσουνάμι ύψους έως και ενός μέτρου αναμένεται να φτάσουν στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας λίγο αργότερα – μέχρι τη 1:30 π.μ. της Κυριακής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι