Σήμερα παραδίδονται στην Τουρκία οι πρώτοι S-400

Σήμερα παραδίδονται στην Τουρκία οι πρώτοι S-400

Ενδεχομένως και σήμερα να παραδοθούν οι πρώτοι πύραυλοι S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haberturk.

Όωπς αναφέρει η εφημερίδα, οι S-400 φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά αεροσκάφη το βράδυ της Δευτέρας, τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν για την Τουρκία από την αεροπορική βάση κοντά στη ρωσική πόλη Τβερ την Τρίτη.

Νωρίτερα, ο τηλεοπτικός σταθμός Haberturk ανέφερε ότι η φόρτωση των S-400 θα ξεκινούσε στις 7 Ιουλίου, ενώ 9 Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα έφταναν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του συστήματος των S-400. Σύμφωνα με το κανάλι, ένα σύστημα πυραύλων θα παραδοθεί στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι οι S-400 φορτώθηκαν σε αεροπλάνα που θα αποστέλλονταν στην Τουρκία. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε ακριβή ημερομηνία παράδοσης.

Ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παράδοση του πυραυλικού συστήματος στην Άγκυρα προχώρησε σύμφωνα με τη σύμβαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version