Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Βέλγο υποψήφιο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Βέλγο υποψήφιο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί αύριο το πρωι, με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Didier Reynders, ο οποίος όμως είναι “αδειούχος”, καθώς έχει θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του νέου Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Reynders, που ανήκει σε κεντροδεξιό κόμμα στο Βέλγιο, έχει ως αντιπάλους δύο σοσιαλδημοκράτες, έναν Ελβετό και έναν Εσθονό. To 2019 είχε ερευνηθεί για ένα σκάνδαλο σχετικό με τη χρηματοδότηση της ανέγερσης της βελγικής πρεσβείας στην Κινσάσα, αλλά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Προ διετίας είχε αναφερθεί ότι το τηλεφωνό του παρακολουθείτο από spyware, χωρίς να μαθευτεί ποτέ ποιος τον παρακολουθούσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι