Σομαλία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση

Σομαλία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Η πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών έξω από ξενοδοχείο στην πόλη Γκαλκάγιο της Σομαλίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά πολίτες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός-βομβιστής καμικάζι δεν μπόρεσε να μπει στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου και έριξε το αυτοκίνητο στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω σε στρατιωτικό όχημα που έκλεινε τον δρόμο μπροστά στο ξενοδοχείο.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως πολίτες, αλλά ο απολογισμός ίσως αυξηθεί», ανέφερε ο ταγματάρχης Αλί Όμαρ. «Πάνω από δέκα άλλοι τραυματίστηκαν, κυρίως στελέχη του σομαλικού στρατού», πρόσθεσε ο ίδιος. Μέλος του προσωπικού στο νοσοκομείο της Γκαλκάγιο δήλωσε ότι διακομίστηκαν εκεί πάνω από 30 τραυματίες. Η Σεμπάμπ ελέγχει μεγάλο μέρος της περιοχής Μουντούγκ, όπου βρίσκεται η Γκαλκάγιο, πάντως όχι την ίδια την πόλη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι