Σρι Λάνκα: Εκρηκτικά και ένα λάβαρο του ISIS βρέθηκαν σε σπίτι των δραστών

Σρι Λάνκα: Εκρηκτικά και ένα λάβαρο του ISIS βρέθηκαν σε σπίτι των δραστών

Εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους εντόπισαν οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν σε ένα σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Κυριακής στη Σρι Λάνκα.

Στο κτίριο αυτό, στην κωμόπολη Σαμαντουράι, που απέχει 370 χιλιόμετρα ανατολικά του Κολόμπο, είχε γυριστεί το βίντεο με το οποίο το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Στο βίντεο αυτό εμφανίζονταν οκτώ άνδρες να δηλώνουν πίστη στον ηγέτη του ΙΚ, τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

“Βρήκαμε το πανί που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόντο” καθώς και μια σημαία των τζιχαντιστών, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Μεταξύ άλλων, στο σπίτι αυτό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 150 ράβδοι δυναμίτιδας και περίπου εκατό χιλιάδες μεταλλικές μπίλιες.

Ο μοναδικός άνδρας που εμφανιζόταν στο βίντεο με ακάλυπτο το πρόσωπο ήταν ο Ζαχράν Χασίμ, ο ηγέτης της τοπικής ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheeth Jama’ath (NTJ). Σήμερα οι αρχές διευκρίνισαν ότι ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκότωσαν τουλάχιστον 253 ανθρώπους στο νησί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι