Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ ότι τουρκικό drone βρίσκεται σε ελληνικά χέρια

Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ ότι τουρκικό drone βρίσκεται σε ελληνικά χέρια

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά, ότι τουρκικό drone, τύπου Bayraktar, περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών το 2020, αφού προηγουμένως είχε κατερριφθεί στο πολεμικό μέτωπο της Λιβύης. Το υπουργείο αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορία που στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη». Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη. Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.

Προηγουμένως ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου ανέφερε ότι η χώρα μας κατέχει ένα τουρκικό drone, τύπου Bayraktar. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το drone είχαν καταρρίψει δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Λιβύη το 2020. Σύμφωνα με το  Live News, Έλληνες αξιωματικοί είχαν μεταβεί στη Βεγγάζη στις αρχές Ιουλίου του 2020, πήγαν στην περιοχή που είχε καταρριφθεί το τουρκικό drone και το επιθεώρησαν επιτόπου.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως, σε συνεργασία με τους Λίβυους υποστηρικτές του Χαφτάρ, οι Έλληνες αξιωματικοί πήραν κάποια τμήματα της ατράκτου, τον κινητήρα και τον εγκέφαλο του drone και πως τα τμήματα του drone τεμαχίστηκαν και φορτώθηκαν σε ένα ψαροκάικο που  ξεκίνησε από το λιμάνι της Βεγγάζης κι έφτασε σε ελληνικό λιμάνι, κατλήοντας το παρέλαβαν Έλληνες αξιωματικοί και το μετέφεραν σε εγκαταστάσεις πολύ κοντά στην Αθήνα.

Κατά το Live News τα κομμάτια του drone αναλύθηκαν και μελετήθηκαν από Έλληνες τεχνικούς και μηχανικούς με τη συνδρομή Ισραηλινών, που είναι ειδικοί στην ανάλυση των δεδομένων που είχε ο εγκέφαλος του drone.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι