Στη “μαύρη λίστα” ταξιδίων η Ζάκυνθος; – Τι είπε ο Θεοχάρης στο BBC για τα κρούσματα

Στη “μαύρη λίστα”  ταξιδίων η Ζάκυνθος; – Τι είπε ο Θεοχάρης στο BBC για τα κρούσματα

Το μεγάλο ευρωπαϊκό πρακτορείο ταξιδίων Tui ανακοίνωσε πως δεν θα προσφέρει πλέον διακοπές στην περιοχή του Λαγανά, παρότι ο προορισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους νεαρούς Βρετανούς. Θα συνεχίσει να παρέχει πακέτα για άλλες περιοχές του νησιού πάντως.

«Η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών μας είναι προτεραιότητα. Γι’ αυτό και δεν θα προσφέρουμε πλέον πακέτα προς τον προορισμό του Λαγανά», σημείωσε ο διευθυντής της εταιρίας στην Βρετανία, Αντριου Φλίντχαμ, που ωστόσο σημείωσε ότι τα πακέτα για άλλους προορισμούς στο νησί, θα συνεχιστούν κανονικά.

Και η Σκοτία επιπλέον θέτει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όσον αφορά στην TUI από το γεγονός ότι βρέθηκαν 16 φορείς σε πτήση από την Ζάκυνθο προς Κάρντιφ με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα όλοι οι επιβάτες -185 τον αριθμό.

Μια απάντηση στα κρούσματα δίνουν και τα παρακάτω βίντεο που δείχνουν τον τρόπο που διασκεδάζουν οι Βρετανοί στο Λαγανά. Το πρώτο δείχνει νέους να συνεχίζουν τη διασκέδαση στους δρόμους μετά το κλείσιμο των μπαρ και το άλλο δείχνει έναν νεαρό που έχουν ξυλοκοπήσει μεθυσμένοι νεαροί και τον παράτησαν πεσμένο στο δρόμο -διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

 

Το BBC

Για το θέμα των αυξημένων κρουσμάτων στη Ζάκυνθο και στην Ελλάδα, το BBC απευθύνθηκε στον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη.

Μπορείτε να καταλάβετε την ανάγκη για πιο αυστηρούς περιορισμούς δεδομένης της ανησυχίας που υπάρχει εδώ για τα κρούσματα στην Ελλάδα; τον ρώτησε το BBC.

«Ναι, φυσικά, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λάβει τα μέτρα που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού. Αυτό είναι κατανοητό, αν και πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και ότι οι πολίτες μας αλλά και οι τυρίστες θα είναι ασφαλείς. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε επίσης πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το προβλεπόμενο όριο του Ηνωμένου Βασιλείου – το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις τελευταίες εφτά ημέρες. Λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα στη Ζάκυνθο και σε άλλα μέρη και βλέπουμε ότι τα στοχευμένα μέτρα που λαμβάνουμε – περιορισμός των πάρτι, του αριθμού των ατόμων σε μπαρ κλπ. – είναι αποτελεσματικά».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι ίσως ο μέσος όρος της χώρας να μη δειχνει τα αυξημένα κρουσματα κατά περιοχές, εννοώντας ότι μπορεί στη Ζάκυνθο για παράδειγμα να είναι πολύ υψηλότερη η αναλογία.

«Αυτό είναι πιθανό. Αν και η Ελλάδα είναι πέμπτη στην ΕΕ όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάνουμε, έχουμε εξελιγμένα συστήματα στόχευσης αυτών των τεστ στα σημεία εισόδου, για να απομονώσουμε ανθρώπους που έρχονται με θετικό τεστ, αλλά παράλληλα επικεντρώνουμε τα τεστ σε συγκεκριμένα νησιά. Στα νησιά στα οποία αναφερθήκατε, για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, κατά τις τελευταίες ημέρες διεξάγουμε ειδικά τεστ, για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο. Στοχεύουμε λοιπόν στις περιοχές όπου υπάρχει ιδιαίτερη συγκέντρωση περιστατικών και λαμβάνουμε μέτρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν έχει αυξηθεί σε ποσοστό που βλέπουμε σε άλλες χώρες, ακόμα και σε χώρες που δεν άνοιξαν στον τουρισμό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι