Στην Βουλή τα 12 μίλια στο Ιόνιο – “Επιφυλασσόμεθα για τις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας”

Ζάκυνθος

Στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή θα ξεκινήσει άμεσα. Συγκεκριμένα, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης θα γίνει την Τρίτη 12/1. Μάλιστα, για το νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμά του για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε όπως υπογράμμισε να καταγραφεί η πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται, ότι στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο, υπογραμμιζόταν πως η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντιστοίχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι