Στο Κατάρ ο πρωθυπουργός – Στο “τραπέζι” η Ερυθρά Θάλασσα και οι διπλωματικές ισορροπίες

Στο Κατάρ ο πρωθυπουργός – Στο “τραπέζι” η Ερυθρά Θάλασσα και οι διπλωματικές ισορροπίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Ινδία μετέβη στο Κατάρ, όπου αύριο Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι στη Ντόχα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός έφθασε ήδη στο Κατάρ όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, υποδέχθηκαν κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sultan bin Saad Al Muraikhi, ο πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα, Ali bin Khalfan Al Mansouri και ο πρέσβης της χώρας μας στο Κράτος του Κατάρ Ιωάννης Ιωαννίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν επί τάπητος περιφερειακά ζητήματα και θέματα ασφαλείας αλλά και η εύθραυστη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούτι σε εμπορικά πλοία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη σημασία της ναυτιλίας για την Ελλάδα και την ΕΕ, καθώς η χώρα μας ανέλαβε την διοίκηση του ευρωπαϊκού στόλου «που θα αμυνθεί στις επιθέσεις στη ναυσιπλοΐα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι