Τί είπε στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα

Στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα,

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού, που πνίγηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην παραλία του Καλαμακίου στην Κόρινθο, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Στον 42χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. 

Το 6χρονο κοριτσάκι πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλαμάκι της Κορίνθου. Ο κατηγορούμενος είπε σε δηλώσεις του πως δεν βούτηξε για να σώσει την κόρη του γιατί πάσχει από άσθμα. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, πάντα κατά τη δήλωσή του, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, μετά τής έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων.

Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά της είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και τα παπούτσια της. Το αδικοχαμένο κοριτσάκι εντόπισε τυχαία ψαροντουφεκάς που βρίσκονταν στην παραλία, ο οποίος και ανέσυρε τη σορό της. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι. Δεν φορούσε μαγιό». 

Ο 42χρονος, που είναι από την Αλβανία και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του, πήγε με την μικρή για φαγητό στην παραλία. Όπως είχε πει στην κατάθεσή του στους λιμενικούς, έτσι και στον ανακριτή είπε σύμφωνα με τον συνήγορό του ότι επειδή ο καιρός ήταν άστατος δεν πήραν μαζί τους μαγιό. Αφού έφαγαν, η μικρή  είπε στον πατέρα της να πάνε στη βάρκα. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα. Ο πατέρας του κοριτσιού πήρε ένα σωσίβιο-κουλούρα, το φόρεσε στην μικρή και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Όπως είπε, όταν προσέγγισαν τη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω, όμως γλίστρησε, έφυγε το σωσίβιο και η μικρή βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι