Φήμη ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πεκέρ στα Εμιράτα

Φημολογίες ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πεκέρ

Υπάρχουν φήμες ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, που αποκάλυπτε διάφορα στοιχεία μέσω βίντεο για σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με το οργανωμένο έγκλημα και μεταφορές όπλων σε ισλαμιστές εξτρεμιστές της Συρίας. Το ρεπορτάζ  του Al Jazeera, αρχικά ανάφερε ότι ο  Πεκέρ βρίσκεται υπό κράτηση από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τα οποία ο Ερντογάν υπέγραψε οικονομικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, στη συνέχεια το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανασκεύασε το ρεπορτάζ αναφέροντας ότι ενδέχεται να έχει συλληφθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet ενδέχεται να εκδοθεί στην Τουρκία, η οποία ζητά την έκδοσή του. O Σεντάτ Πεκέρ είχε κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση Ερντογάν  από τον Ιούνιο του 2021 με καταγγελίες και για  πόσα λεφτά έδινε σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP. Δημοσιοποιούσε τα βιντεο με την εμπλοκή κυβερνητικών αξιωματούχων και ζητούσε από δικηγόρους και δημοσιογράφους να εξετάσουν το υλικό. Ο  Πεκέρ εξυπηρετούσε τους ιδιοτελείς σκοπούς του που παραπέμπουν σε μια μάχη εξουσίας εντός AKP.

Τα βίντεο του Πεκέρ όταν μεταδίδονταν προκαλούσαν πανικό στον Ερντογάν και την παρέα του. Σε ένα απο αυτά συνομιλεί με το Σερντάρ Εκσί, ο οποίος –έχει παντρευτεί με την ανιψιά του Ερντογάν– ιδιοκτήτης της εταιρίας Lazoil και φέρεται να επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του σε μεταφορά όπλων προς τους ισλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης Αλ Νούσρα της Συρίας. Σε ένα άλλο ο Πεκέρ εμπλέκει τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αγαπημένο του στόχο,  καθώς και την ομάδα “Πέλικαν” με την οποία φέρεται να σχετίζεται ο γαμβρός του Ερντογάν Mπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η “ατζέντα” του Πεκέρ περιλάμβανε και ροζ βίντεο. Ένα έδειχνε καυτή βιντεοκλήση και συνομιλία μεταξύ νεαρής γυναίκας και του “πρωθυπουργού” του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ, ο οποίος παραιτήθηκε. Ένα άλλο έδειχνε τον Τοζούν Τουλαλίμ, αντιπρόεδρο του “Δημοκρατικού Κόμματος” του Σερντάρ Ντεκτάς στο ψευδοκράτος, να αυνανίζεται. Ο Ερντογάν μάλλον αναμένει πως και πως την έκδοση του Πεκέρ στην Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι