Τα αποτελέσματα από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Τα αποτελέσματα από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Μικρή η προσέλευση στις εκλογές των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), αφού μέσα σε ένα τετραήμερο ψήφισαν μόλις 2.636 μέλη από τα 6.007 ενώ μόνον οι υποψήφιοι με όλες τις παρατάξεις ήταν 480. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 2.951 κι στις αμέσως προηγούμενες 3.109.

Ενισχυμένη κατά μια έδρα βγήκε η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος” που κέρδισε μία έδρα παραπάνω και έφθασε τις 3 στο 11μελές συμβουλίου, κάτι που η “Αυγή” καταγράφει ως ιδιαίτερα σημαντική άνοδο. Πρώτη δύναμη με τέσσερις έδρες βγήκε πάλι η παράταξη “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” με 4 έδρες.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η “Νέα ΕΣΗΕΑ” με μείωση στα ποσοστά της αλλά διατήρησε τις δύο έδρες που είχε, η “Δημοκρατική Συνεργασία” επίσης διατήρησε τη μία έδρα της, ενώ μια έδρα έβγαλε και η “Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων”. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει μια έδρα και η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”, που τώρα την έχασε.

Όπως φαίνεται εκλέγονται από τους “Ενωμένους Δημοσιογράφους” οι Αριάδνη Αγατσά, Μαρία Αντωνιάδου, Γιώργος Γαβαλάς και Μάκης Διόγος, από την “Συσπείρωση” οι Σταύρος Καπάκος, Μάχη Νικολάρα και Μαρία Ψαρά, από τη “Νέα ΕΣΗΕΑ” οι Γιώργος Βότσκαρης και Κώστας Κορέλλης, από τη “Δημοσιογραφική Συνεργασία” ο Νίκος Μπογιόπουλος και από την “Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων” ο Δημήτρης Τσαλαπάτης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι