Τα θέματα που θα συζητηθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Αύριο (Τρίτη) στις 11.00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη τα νομοθετήματα για την πολεοδομική μεταρρύθμιση, ενώ από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης θα αναφερθεί διεξοδικά στους νέους όρους  αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και στην ενσωμάτωση της Οδηγίας 2022/252/ΕΕ (σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ένωση).

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τις αλλαγές στο σιδηροδρομικό τομέα, όπως τη δημιουργία της «Νέος ΟΣΕ Α.Ε.» και ένα σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων στους σιδηροφρόμους. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα παρουσιάσουν στο σχέδιο για τον απόδημο ελληνισμό και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου το νομοσχεδίο για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσίας, που είναι εφαρμογή κανονισμού της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι