Θεοχάρης σε BBC: Θα περιφρουρήσουμε υγεία πληθυσμού και επισκεπτών

Θεοχάρης σε BBC: Θα περιφρουρήσουμε υγεία πληθυσμού και επισκεπτών

«Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών» διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στο BBC World

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάσωση της τουριστικής περιόδου στις χώρες της.

Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη προς συζήτηση στην ΕΕ το θέμα του τουρισμού και η θέση της

είχε την προσοχή της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία μίας συντονισμένης εξόδου από την κρίση.

Επεσήμανε ότι η έξοδος θα πρέπει να γίνει με ισορροπημένο τρόπο που «θα θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και θα επιτρέπει – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες – την επανάληψη των διακοπών και των ταξιδιών χωρίς υπερβολικά ρίσκα».

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει άριστη επίδοση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε έναν ιστότοπο ειδικά για να δείξει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών χωρών και σε αυτόν τον ευρωπαϊκό ιστότοπο δείχνει ακριβώς πού βρίσκεται η Ελλάδα», ανέφερε ο κ Θεοχάρης.

Σε ερώτηση αν ο πληθυσμός της Ελλάδας θα εκτεθεί σε κίνδυνο από το άνοιγμα των συνόρων για να υποδεχθεί τουρίστες, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε:

«Δε θα κάνουμε αυτό. Θα διαφυλάξουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού όσο και των επισκεπτών μας διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε διαγνωστικά τεστ ή άλλα μέσα, για να περιορίσουμε τον κίνδυνο διάδοσης του ιού, ανάλογα με τις συμφωνίες που θα συνάψουμε με άλλες χώρες και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι η Ελλάδα επέτρεψε στους ειδικούς, στους ειδικούς της υγείας να μας καθοδηγήσουν σε αυτή τη διαδικασία και σταδιακά καταρτίζουμε ένα σχέδιο για να το διασφαλίσουμε αυτό σε κάθε μια από τις φάσεις της εν μέρει απομάκρυνσης των περιορισμών στο εσωτερικό, αλλά και η τελική φάση του σταδιακού ανοίγματος θα εφαρμοστεί κάτω από τη δική τους καθοδήγηση».

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης, οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου μιλάνε συνεχώς με τους ειδικούς με στόχο να δημιουργηθούν τα πρωτόκολλα που θα περιορίζουν τις πιθανότητες. «Δεν μπορεί ποτέ να ζει κανείς σε έναν κόσμο χωρίς κανέναν κίνδυνο, αλλά μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες, πρώτον, εισαγωγής κρουσμάτων και δεύτερον περιπτώσεις εξάπλωσης του ιού», είπε ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα ετοιμάζονται όλα τα ακριβή πρωτόκολλα που θα διευκρινίζουν λεπτομερώς μία σειρά από ζητήματα όπως την λειτουργία των ξενοδοχείων, κλιματισμών, παραλιών, εσωτερικών και εξωτερικών μεταφορών κ.α., λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τα θέματα υγείας και τις συστάσεις του ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι