Την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πάτρας ζήτησε ο Υπουργός

Την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Πάτρας ζήτησε ο Υπουργός

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου 49χρονου στην Πάτρα, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο, μολονότι αναζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, αναφορικά με τον θάνατο 49χρονου από έμφραγμα, λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Το περιστατικό, που βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση, συνέβη χθες το βράδυ στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέος εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να μεταβούν στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι