Τήνος: Ο Ακάθιστος Ύμνος για την Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μετά από παρότρυνση του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεου του Β’, πλήθος κόσμου στην Τήνο έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο χθες το βράδυ με αφορμή την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που θα λάβει χώρα σήμερα στην Αγία Σοφία. Ο κόσμος είχε μαζευτεί για την έλευση στο νησί της εικόνας της Οσίας Πελαγίας.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης είπε απευθυνόμενος προς τον κόσμο πως καμία εκκλησία δε μπορεί να γίνει τζαμί, ενώ υπογράμμισε τη σιωπή των Ευρωπαίων μπροστά στην μετατροπή του μνημείου σε τζαμί. «Καμία εκκλησία δεν μπορεί να γίνει τζαμί. Και αν η Αγία Σοφία άντεξε την Άλωση και άντεξε τον πόνο, θα αντέξει και αυτό τον πόνο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας… Σήμερα οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι σιωπούν απέναντι στο ανοσιούργημα που τελετουργείται στην Κωνσταντινούπολη αυτές τις ημέρες».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι