Το εμβόλιο της Moderna “αναμένεται αποτελεσματικό και στη μετάλλαξη”

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, που ανέπτυξε η εταιρεία Moderna, αναμένεται να είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της νέας μετάλλαξης κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία, ανέφερε σήμερα η εθνική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ολλανδίας CBG, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Δεν εξηγεί το πρακτορείο από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία και  εμείς αναζητώντας την αρχική δήλωση είδαμε ότι την έκανε ο Ton de Boer, πρόεδρος του Συμβουλίου Αξιολόγησης Φαρμάκων (MEB) στην Ολλανδία. Το ότι το εμβόλιο καταπολεμά αποτελεσματικά αυτήν τη μετάλλαξη πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οριστικά.

Η CBG ανέφερε, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει το τελικό πράσινο φως για το εμβόλιο της Moderna ακόμα και σήμερα, μετά την έγκρισή του νωρίτερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στην Ολλανδία έχουν ήδη 30 κρουσματα σε σχολική μονάδα με τη “βρετανική” μετάλλαξη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι