Το κράτος προσέλαβε ιδιώτες για να το επιβλέπουν – “Ντετέκτιβς” σε λεωφορεία, μετρό

Το κράτος προσέλαβε ιδιώτες για να το επιβλέπουν – “Ντετέκτιβς” σε λεωφορεία, μετρό

Εντός του πρώτου τριμήνου της χρονιάς θα πιάσουν δουλειά οι λεγόμενοι «μυστικοί επιβάτες» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι σε ιδιωτική εταιρεία και θα καταγράφουν τα παράπονα και τα προβλήματα των μετακινούμενων με λεωφορεία και τρένα.

Επίσης θα τηλεφωνούν στον πενταψήφιο του ΟΑΣΑ για να τσεκάρουν τα ρεφλέξ του στα παράπονα των επιβατών. Η ομάδα αυτών των ιδιωτικών υπαλλήλων λέγεται «ομάδα διασφάλισης ποιότητας» και θα κινείται διαρκώς σε όλα τα μέσα, τόσο της ΟΣΥ όσο και της ΣΤΑΣΥ. Στόχος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, είναι η διαρκής προσαρμογή του συγκοινωνιακού έργου στις ανάγκες των επιβατών και η ταχύτερη επίλυση ζητημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα εξυπηρέτησης σε ένα μέσο, μία περιοχή ή για μια ομάδα χρηστών.

Οι “παρατηρητές” δεν θα είναι ελεγκτές για “λαθρεπιβάτες” και δεν θα συνομιλούν με τον κόσμο, καθώς η εντολή τους είναι να παρατηρούν δειγματοληπτικά σε όλα τα δρομολόγια ό,τι αφορά στην καλή λειτουργία των παρεχομένων υπηρεσιών. Η πρόσληψη της εταιρείας έγινε στο πλαίσιο της πιστοποίησης του οργανισμού, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας επιβατικών μεταφορών ISO 13816.

Η επιτήρηση από τον Φορέα Πιστοποίησης θα γίνεται σε ετήσια βάση. Τα μέσα μεταφοράς ελέγχονται σε πολλές παροχές: διαθεσιμότητα οχημάτων, γεωγραφική κάλυψη,  ωράριο λειτουργίας, συχνότητα  δρομολογίων, προσβασιμότητα ειδικότερα για ΑμεΑ, διαθεσιμότητα εισιτηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών, παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης προς τον επιβάτη (γενικές πληροφορίες, στοιχεία δρομολογίων, τιμές εισιτηρίων, δικαιώματα ελεύθερης – μειωμένου κομίστρου μετακίνησης, κ.λπ.), τήρηση στην πράξη των δρομολογίων, δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου των μετακινήσεων, άρτια ή μη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το προσωπικό των μέσων (προσωπικό πώλησης εισιτηρίων, προσωπικό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, κλπ.), διασφάλιση συνθηκών άνετης μετακίνησης εντός των μέσων, ασφάλεια των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας από τον Covid-19 και την τήρηση μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι