Τουρκία: Σκότωσαν την 8χρονη για να μην αποκαλύψει ερωτικές σχέσεις της μάνας της;

Τουρκία: Σκότωσαν την 8χρονη για να μην αποκαλύψει ερωτικές σχέσεις της μάνας της;

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το 8χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό σε σάκο στο ποτάμι κοντά στο χωριό του, το είχε στραγγαλίσει ο θείος του και αδελφός του πατέρα. Μαζί του συνωμότησαν όμως και άλλοι συγγενείς. Αιτία; Το κοριτσάκι είχε δει ερωτικές περιπτύξεις θείου και μάνας και θα το έλεγε στον πατέρα.

Επιπλέον, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα αν ήταν ατύχημα και ο θάνατος της 6χρονης αδελφής του παιδιού προ λίγων ετών, που φέρεται να σκοτώθηκε πέφτοντας από τις σκάλες. Υπόνοιες εγείρονται και για εκείνο το θάνατο πλέον. Μέχρι στιγμής έχει προφυλακισθεί ο θείος του παιδιού, που φέρεται να έδωσε 200.000 λίρες Τουρκίας (5.000 ευρώ) σε έναν 45χρονο ξάδερφό του για να κρύψει το πτώμα της μικρής στο ποτάμι. Ο θείος, που είναι και κοινοτάρχης στο χωριό, είπε στον 45χρονο ότι είχε σκοτώσει το κορίτσι και ότι αν έλεγε πουθενά τι συνέβη, θα τον σκότωνε κι αυτόν. Ή αυτό πάντως κατέθεσε ο 45χρονος.

Ο 45χρονος προφυλακίσθηκε όπως και ο θείος, ενώ κρατείται και η μάνα και ο 18χρονος αδελφός του άτυχου κοριτσιού, επειδή θεωρείται ότι συνήργησαν, η μάνα βοηθώντας τον εραστή της να κουκουλώσει το νεκρό κορίτσι και να το μεταφέρει ο δε αδελφός επειδή έλαβε γνώση όσων συνέβησαν. Αρχικά είχε προσαχθεί ως ύποπτος και ο πατέρας του κοριτσιού, επειδή ο δράστης και αδελφός του, του είχε δανείσει χρήματα και υπήρχε σχέση εξάρτησης, όμως ο εισαγγελέας τελικά αποφάσισε ότι ο πατέρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Υπάρχουν πάντως μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία που πολιτικοποιούν το ζήτημα, επειδή η οικογένεια φέρεται να έχει πολιτικές διασυνδέσεις και “προσπαθεί να συγκαλύψει το φόνο”. Άλλα μέσα απεναντίας συστρατεύονται με την οικογένεια η οποία απειλεί με μηνύσεις και υποστηρίζει ότι αμαυρώθηκε ένα ολόκληρο χωριό για έναν δολοφόνο. Εξαρχής είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι προσήχθησαν 24 άτομα για ανάκριση -όλοι συγγενείς και χωριανοί. Είχε ανακριθεί ακόμα και ο μουφτής, που αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Οι αστυνομικές αρχές όμως επιμένουν ότι το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε μόνον από έναν -τον θείο της άτυχης 8χρονης- αλλά σιώπησαν και τον συνέδραμαν “και άλλοι”. Μέχρι στιγμής ο μόνος που ομολογεί ενοχή είναι ο 45χρονος που έκρυψε το πτώμα στο ρέμα και που υπέδειξε ως δράστη τον κοινοτάρχη και θείο της μικρής. Η μάνα που επίσης εμπλέκεται, υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα και ότι ουδέποτε είχε ερωτικές σχέσεις με τον αδελφό του συζύγου της.

Σύμφωνα με το Reuters στο λαιμό του παιδιού υπήρχαν ίχνη στραγγαλισμού, όμως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα για την αιτία θανάτου της 8χρονης. Ο εισαγγελέας του Ντιγιάρμπακιρ απήγγειλε σήμερα κατηγορίες στη μητέρα και τον αδερφό του κοριτσιού για συνέργεια στη δολοφονία, ενώ έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένας θείος και ξαδέρφια του, κατηγορήθηκαν για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων. Ο βασικός κατηγορούμενος για το φόνο είναι ο θείος και κοινοτάρχης που είχε συλληφθεί πρώτος. Η μικρή εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου από το χωριό της, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Ντιγιάρμπακιρ. Το σώμα της βρέθηκε σε ένα σάκο κρυμμένο κάτω από πέτρες και κλαδιά σε ένα κοντινό ρέμα στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: Reuters, Anadolu, Sabah, Milliyet

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx