Τουρκία: Κάνουν τους καλούς και με το Πατριαρχείο

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Mehmet Ersoy.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων. Στο επίκεντρο της συζητήσεώς τους, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, τέθηκαν θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, της αναστηλώσεως του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, των κατειλημμένων ομογενειακών ακινήτων και της αναστηλώσεως ναών στην Τρίγλια, στα Μουδανιά και σε άλλες περιοχές της Μ. Ασίας, της δημογραφικής συρρίκνωσης της Ομογένειας και των διευκολύνσεων που κρίνονται απαραίτητες για την ενίσχυσή της, καθώς και εκείνο της διενέργειας εκλογών στα μειονοτικά Βακούφια, για την ανανέωση των Εφοροεπιτροπών τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι