Βόμβα στην Σταδίου:Τι εκτιμούν για την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Βόμβα στην Σταδίου:Τι εκτιμούν για την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για την έκρηξη στην οδό Σταδίου και τον μηχανισμό που εξερράγη στις 01:29 τα ξημερώματα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η  «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» αποτελεί συνέχεια της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ή πάντως θεωρούν πιθανόν τα μέλη των δύο οργανώσεων να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Εντούτοις, η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» -που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2014, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, την παραμονή των ευρωεκλογών- είχε πιο επιθετικό προφίλ. Το 2016, τον Αύγουστο του 2016  μέλη της επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Μεξικού πάλι με καλάσνικοφ. Το Νοέμβριο του 2016 πέταξαν χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης, στις 10 Ιανουαρίου 2017, όταν επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Στην βόμβα που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εργασίας έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και τονίστηκε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα. Προφανώς εκείνοι που τοποθέτησαν την βόμβα δεν ήθελαν ανθρώπινα θύματα ή “παράπλευρες απώλειες”, ενώ η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» δεν ειχε διστάσει να βάλει με καλασνίκοφ, κάτι που δείχνει πολύ διαφορετικό προφίλ και τακτική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι