Βομβαρδισμό πυρηνικού σταθμού στο Μικολάιφ καταγγέλλει το Κίεβο (video)

Βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Μικολάιφ καταγγέλλει το Κίεβο,

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό στο Μικολάιφ, αλλά οι αντιδραστήρες του δεν υπέστησαν ζημιές και λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom και τη σχετικά ανακοίνωση μετέδωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media o πρόεδρος Ζελένσκι.

Έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση 300 μέτρων από τους αντιδραστήρες και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια του πυρηνικού σταθμού, τονίζει ο Ζελένκσι και κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέτει σε κίνδυνο όλο τον κόσμο. Η επίθεση σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο της Energoatom έπληξε έναν γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό και το δίκτυο υψηλής τάσης. Ο πυρηνικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με την Energoatom: «Προς το παρόν και οι τρεις μονάδες του ηλεκτροπαραγωγικού πυρηνικού σταθμού του Πιβντενουκραΐνσκ λειτουργούν κανονικά. Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ του προσωπικού του σταθμού».

Προ διημέρου ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι έχει λυθεί το θέμα ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια: «Ο πυρηνικός σταθμός Ζaporizhzhya της Ουκρανίας (ZNPP) λαμβάνει και πάλι ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από το εθνικό δίκτυο, αφού οι μηχανικοί επισκεύασαν μία από τις τέσσερις κύριες εξωτερικές γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν όλες υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, έμαθε σήμερα στο σημείο ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)». Για το Μικολάιφ δεν υπάρχει ακόμα σχετική ενημέρωση από τον ΔΟΑΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι