Βροχερός ο καιρός σε πολλές περιοχές σήμερα και αύριο

άστατος καιρός

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ για την Αττική προβλέπονται κυρίως συννεφιές και λίγες τοπικές βροχές.

Ισχυρές βροχές προβλέπονται τα επόμενα 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ για την Αττική αναμένονται ηπιότερα φαινόμενα. Από αύριο θα σημειωθεί σχετικά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) μετωπική διαταραχή που θα διέλθει από τα βορειοανατολικά της χώρας μας θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας από το απόγευμα σήμερα, Κυριακή, έως και αύριο το απόγευμα.

Στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03/12) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/12) στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, ενώ για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βορειοδυτικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 Μποφόρ και τοπικά το πρωί στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Για την Αττική, για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο λεκανοπέδιο θα είναι νοτιοδυτικοί με ένταση 4-5 Μποφόρ -στα ανατολικά θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 έως 7 Μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι