Υστερία κατά του Μακρόν – Συλλήψεις στο Λονδίνο

Υστερία κατά του  Μακρόν – Συλλήψεις στο Λονδίνο

Η εκστρατεία μίσους των μουσουλμάνων κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει αμείωτη, παρά το γεγονός ότι στη Γαλλία σημειώθηκε και δεύτερος αποκεφαλισμός μέσα σε λίγες ημέρες. Το “αμάρτημα” του Μακρόν ήταν ότι μετά το αποκεφαλισμό του καθηγητή, υπεραμυνόμενος της ελευθερίας της έκφρασης στήριξε απόλυτα τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Συγκεντρώσεις μουσουλμάνων έγιναν έξω από γαλλικές πρεσβείες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, αλλά και στη Μόσχα, στην Κοπεγχάγη και στο Λονδίνο. Στην Κωνσταντινούπολη τοποθετήθηκαν αφίσες, αλλά ίσως λόγω του σεισμού δεν έγιναν διαδηλώσεις.

Η μανία κατά του Μακρόν εξαπλώθηκε και στο Λονδίνο με διαδηλωτές να συγκεντρώνονται έξω από τη γαλλική πρεσβεία κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δεν θα δεχθούμε ασέβεια για τον αγαπημένο μας προφήτη», «Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της Γης είναι ο Μακρόν» και «Η προσβολή δεν συνιστά ελευθερία λόγου». Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πανό που έδειχναν τον Γάλλο πρόεδρο ως δαίμονα.

Οι αστυνομικοί έκαναν τρεις συλλήψεις, οι δύο εκ των οποίων για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και η μια για κατοχή πυροτεχνημάτων.

Στο Αφγανιστάν οι διαδηλωτές έκαψαν τη γαλλική σημαία, ενώ σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Ινδονησία έκαψαν ομοίωμα του Μακρόν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι