ΑΠΟΨΗ

Covid: Φάση προτελευταία;

Covid: Φάση προτελευταία;, Παντελής Οικονόμου

Για να είναι καλή η εβδομάδα μας και να μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι:
Φοράμε μάσκα, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, επιμένουμε στην ατομική καθαριότητα, υπενθυμίζοντας σε όσους δεν εμβολιάζονται από επιλογή τους, πιστεύοντας ότι θα προστατευτούν από “ανοσία αγέλης”, ότι απλώς… κάνουν λάθος!

Η ελπίδα ότι με την μετάλλαξη Όμικρον θα τελειώσουμε με την COVID19 θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, αν συνοδεύονταν από εντατικό εμβολιασμό στις αναπτυσσόμενες χώρες, με χρηματοδότηση (εμβόλια και οργάνωση) του από τις ανεπτυγμένες χώρες, τον οποίο και υποστηρίζουμε. Οι δε κυβερνήσεις (ανάμεσά τους και η δική μας) αντιμετωπίζουν την πανδημία ως απειλή, όχι μόνο κατά της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, των συνθηκών της ζωής μας, αλλά και… της εκλογικής τους απήχησης.

Από υπερεκτίμηση ακριβώς του “πολιτικού κόστους”, επιδίδονται (ως μη όφειλαν) σε ασκήσεις “επικοινωνιακής πολιτικής”: Από τα υπεραισιόδοξα, αλλά απολύτως αβάσιμα “αδέρφια κερδάμε” (πριν το πρώτο lockdown) και το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Σαντορίνη, μέχρι το πομπώδες “Επιχείρηση Ελευθερία” για την (προφανώς χρήσιμη) εκστρατεία εμβολιασμού και τον καθημερινό (προφανώς απαράδεκτο) μουτζούρη υπουργών με εμπειρογνώμονες στις τηλεοράσεις.

Ας σκεπτόμαστε από τώρα τι θα κάνουμε, μετά την πραγματική λήξη της πανδημίας με τα ερείπια που στοιβάζονται γύρω μας. Φροντίζοντας να μην μας έχουν πλακώσει μέχρι τότε!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι