ΑΠΟΨΗ

Η κοινή λογική στο πολιτικό σύστημα

Η κοινή λογική στο πολιτικό σύστημα, ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Είχαμε την πρόταση δυσπιστίας που υποβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Ελληνική Λύση, την Πλεύση Ελευθερίας και την Νέα Αριστερά. Στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για να μάθουν νέα στοιχεία του ατυχήματος που κόστισαν στην ζωή των παιδιών τους.

Είδαμε να παίζεται το θέατρο του παραλόγου, χωρίς ίχνος λογικής, με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν, ως συνήθως, χωρίς να προκύπτουν νέα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας. Γεγονότα, που λογικά πλήγωσαν την καρδιά όχι μόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, που είναι πληγωμένος με όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στη Bουλή, αφού πειστικές απαντήσεις δεν πήραν οι γονείς των νεκρών.

Ακούσατε κάποιο νέο στοιχείο για το λεγόμενο μπάζωμα; Ή τι εύφλεκτα υλικά μετέφερε ενδεχομένως το τρένο με την αντίθετη κατεύθυνση; Ακούσατε κάποιο νέο στοιχείο για την τοξικότητα μεταφοράς των μαγνητοφωνημένων στοιχείων του συμβάντος; Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία διαθέτει ήδη η δικαιοσύνη.

Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο

Ακούσαμε τον κ. Καραμανλή να προσπαθεί στην ομιλία του να απορρίψει τις ευθύνες που του αναλογούν, ξεχνώντας ότι ως υπουργός διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό με τσαρικό ύφος από τα έδρανα της Bουλής για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη με γενναιότητα υπερασπίζοντας τον εαυτό του. Πέρα από το ανθρώπινο σφάλμα του σταθμάρχη, που οφείλεται στα γρανάζια της μόνιμης γραφειοκρατίας και του ρουσφετιού του ελληνικού κράτους, εκτιμώ ότι αν λειτουργούσε η ηλεκτρονική σηματοδότηση ασφαλείας ενδεχομένως θα είχαμε αποφύγει την τραγωδία, και σ’ αυτό είχε τεράστιες ευθύνες το αρμόδιο υπουργείο!

Δηλαδή, επί της ουσίας δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο, ωστόσο είδαμε δύο κορυφαίους υπουργούς και άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού να παραιτούνται. Ακούσαμε για συμφέροντα οικονομικών παραγόντων που δηλητηριάζουν την πολιτική σκηνή του τόπου. Και από ό,τι προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία στη Βουλή και από τις μετέπειτα εξελίξεις, διαφαίνεται ότι λίγο ή πολύ τα μεγάλα κόμματα θέλουν να νιώθουν ότι είναι κοντά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό πιστοποιείται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως και αξιόλογου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα στο Kontra Channel, όπου μίλησε για κοινοβουλευτικές ομάδες επιχειρηματιών.

Από ό,τι φαίνεται το θέμα των Τεμπών θα κυριαρχήσει στις εκλογές του Ιουνίου με κατηγορίες εκατέρωθεν προσπαθώντας η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Το αν θα το πετύχουν θα το δούμε προσεχώς, αν λάβουμε υπόψη μας ως αρνητικά στοιχεία τα θέματα της ακρίβειας των τροφίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος (κατέχουμε τις πρώτες θέσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και της ασφάλειας.

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σύμφωνα με τα στοιχεία της EΛΣTAT βρίσκεται στην προτελευταία θέση μετά την Βουλγαρία από όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι της τάξης του 6% ως προς το ΑΕΠ, που είναι υψηλό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ είναι της τάξης του 0,6% ως προς το ΑΕΠ. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τα ευρωπαϊκά δρώμενα στην οικονομία, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Επομένως ο εκλογικός αγώνας σε μεγάλο βαθμό θα σταθεί στα εγχώρια οικονομικά προβλήματα, καθώς και στα θέματα της υγείας, της παιδείας και της κλιματικής αλλαγής.

Ένα νέο κόμμα της λογικής

Μέσα σ’ αυτό το αλαλούμ που ζούμε εξαιτίας της αδικαιολόγητης ακρίβειας και της αλαζονείας του πρωθυπουργού λόγω έλλειψης σοβαρής αντιπολίτευσης, και της σύγκλισης του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά, με αστεία επιχειρήματα, γεννιέται ένα νέο κόμμα του κέντρου, της κοινής λογικής, οι “Δημοκράτες”. Ένα κόμμα με πρόεδρο τον πρώην υπουργό και βουλευτή, τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας μετριοπαθής, έμπειρος, πατριώτης, κεντρώος πολιτικός με κύρος, που διατυπώνει ήπια και με σοβαρότητα τις θέσεις του.

Οι “Δημοκράτες“ δεν έχουν σκοπό να συγκρουστούν με την ΝΔ και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα εκφράζουν με μετριοπάθεια τις απόψεις τους, με ανάλογες προτάσεις, σε όλες τις θεματικές ενότητες, προτάσσοντας την κοινή λογική. Αυτός είναι ο στόχος των αξιόλογων στελεχών του. Θέλουν να δώσουν στο χώρο του κέντρου ένα νέο ήθος πολιτικής αγωγής που απουσιάζει σήμερα από την πολιτική σκηνή του τόπου. Κουράστηκαν να ακούν τις χυδαιότητες, τις ανούσιες κραυγές χωρίς περιεχόμενο και τις κατηγορίες εκατέρωθεν μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης, που προσπαθούν εκατέρωθεν να τορπιλίσουν οποιαδήποτε θετική κίνηση. Έχοντας μοναδικό σκοπό η αντιπολίτευση να ρίξει την κυβέρνηση και να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Η λογική στο επίκεντρο

Ο πρόεδρος των “Δημοκρατών” Ανδρέας Λοβέρδος και τα στελέχη του, όλοι εργαζόμενοι με εμπειρία ζωής, νέοι και μεγαλύτεροι, επιθυμούν να επαναφέρουν τα λογικά κεντρώα εργαζόμενα άτομα που αναγκαστικά ψήφισαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, μη υπάρχουσας σοβαρής αντιπολίτευσης ή δεν τους εμπνέει η στείρα λογική του ΠΑΣΟΚ με αριστερές αποχρώσεις, στο χώρο του λογικού κέντρου, δηλαδή της κανονικότητας, όπου ουσιαστικά ανήκουν και έχει άμεσα ανάγκη η πατρίδα μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της λογικής, οι Δημοκράτες έχουν οργανώσει το “Δίκτυο Λοιπόν” με 29 θεματικές ενότητες. Όπου το κάθε μέλος του κόμματος και εθελοντές, ανεξάρτητα πολιτικής ιδεολογίας και χωρίς κατ’ ανάγκη να ανήκουν στους Δημοκράτες, που θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους μπορούν να συμμετέχουν στην θεματική ενότητα που επιθυμούν. Ώστε η λογική τους να πάρει τον δρόμο της πρότασης προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν γεννηθήκαμε να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες του κάθε θέματος, γι’ αυτό ζητούμε την συνδρομή όλων από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Επιπλέον οι “Δημοκράτες” έχουν ήδη δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό δίκτυο, όπου όλες οι ψηφοφορίες για την εκλογή των οργάνων του κόμματος και των σοβαρών αποφάσεων θα λαμβάνονται μέσω του εν λόγω ηλεκτρονικού συστήματος. Γεγονός που δε συμβαίνει στα σημερινά κόμματα, όπου οι αρχηγοί λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα ερήμην των μελών τους.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που θα ανακοινώσουν οι “Δημοκράτες” είναι όλοι τους καταξιωμένοι επαγγελματίες με όραμα για τα εθνικά μας συμφέροντα στην ενωμένη Eυρώπη. Θα μείνουμε παρατηρητές και αδρανείς της κωμικοτραγικής κατάστασης που επικρατεί ή θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το πολιτικό σύστημα ότι επιβάλλεται να βάλει μυαλό για το συμφέρον της κοινωνίας; Πόσο ακόμη θα αντέξουμε τη μιζέρια και τις συκοφαντίες εκατέρωθεν που οδηγούν στην απομάκρυνση του κάθε λογικού ατόμου από τις κάλπες;

 


 

Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι στέλεχος του κόμματος “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι