ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πλατφόρμα πέντε σημείων το κόμμα Μπογδάνου

Με πλατφόρμα 5 σημείων το κόμμα Μπογδάνου, Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στην ίδρυση του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», με υπότιτλο Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής, προχώρησε ο διαγραφής από τη ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος (πρόεδρος) και η πρώην υποψήφια με τη ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου (αντιπρόεδρος). Το κόμμα Μπογδάνου φαίνεται να απευθύνεται σε δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους

Η ανακοίνωση έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο μήνυμά του «οι αρχές του κόμματος είναι ξεκάθαρες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία. Το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο έδωσε με βιντεάκι στο Instagram η κ. Λατινοπούλου.

Η ανακοίνωση έγινε την ημέρα της νίκης της άκρας Δεξιάς στην Ιταλία και είναι δηλωμένη η πρόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να εμφανίσει ότι ανήκει στην ίδια ομάδα με τους Μελόνι, Ορμπάν και την ευρωπαϊκή νέα Δεξιά. Και μόνο από την ανακοίνωση πάντως, προκύπτει το στίγμα του κόμματος, νεοφιλελεύθερο στα οικονομικά και σκληρό δεξιό στα εθνικά και κυρίως στο μεταναστευτικό, όπως και, κυρίως, αντιαριστερό. Ο κ. Μπογδάνος λέει ότι «εμείς προερχόμαστε από τη ΝΔ, είμαστε συντηρητικοί, όχι ακροδεξιοί». Σε σχέση και με την αποτυχημένη σύντομη σύμπραξή του με τους Κρανιδιώτη και Τζήμερο λέει: «Μακριά από τα δεκανίκια του Μαξίμου. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνώ με εκείνους που ανέλαβαν τον εκβιασμό του Ανδρουλάκη για λογαριασμό του Μαξίμου. Καλύτερα να μείνουμε εκτός βουλής. Καμία σχέση με την εθνοκαταστροφική προσέγγιση της ΝΔ, η οποία δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από τους άλλους με την νεοταξίτικη ατζέντα».

Εκ των πραγμάτων ο κ. Μπογδάνος και η κ. Λατινοπούλου ψαρεύουν στην ίδια δεξαμενή των δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων που αποχωρούν από τη ΝΔ. Το πόσο ευρεία είναι αυτή η δεξαμενή (που περιορίζεται από την δεξιά στροφή της ηγεσίας Μητσοτάκη) και ποιο από τα κόμματα που διεκδικούν ψήφους θα κερδίσει, μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως στον ίδιο χώρο είναι εδραιωμένη και έχει σαφές προβάδισμα που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και ενδεχομένως και η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι