ΣΧΟΛΙΟ

Ο τρίτος δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο τρίτος δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ! Κόμπρα

Έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι “Ομπρέλες” και οι “6+6” και δεν ξέρω και εγώ ποιοι άλλοι αριθμητικοί συνδυασμοί φραξιών, αλλά η πολυπόθητη ηρεμία δεν λέει να έρθει στην Κουμουνδούρου. Λες και είναι στο DNA τους η εσωκομματική ψιλοανταρσία. Δεν λέω από εσωκομματική ίντριγκα να φάνε και οι κότες και στη ΝΔ, αλλά εκεί βρε παιδί μου η εσωκομματική “τάξη” δεν κινδυνεύει. Από τη μια η εξουσία, από την άλλη ο “επαγγελματισμός” των βουλευτών. Δεν βλέπετε τις κωλοτούμπες που κάνουν διαδοχικά “γαλάζιοι” στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια! Και μιλάμε ακόμα και για σταυροφόρους του “πατρίς θρησκεία οικογένεια”!

Ας γυρίσουμε, όμως, στον ταλαίπωρο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες μέρες τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης ζήτησαν με δημόσια παρέμβασή τους «την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου». Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν προσκλήσεις ως πρώην πρωθυπουργός και συμμετείχε ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις. Μέχρι τώρα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Άλλωστε, υπήρχε και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον σ’ αυτή την υπόθεση δεν είναι η ουσία, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει “στέκι” στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ότι στα ξεκούδουνα τρία στελέχη του, χωρίς καν να θέσουν το ζήτημα στο όργανο που συμμετέχουν, έριξαν την ντουφεκιά για να μην νοιώθουν πλήξη στην Κουμουνδούρου! Βιάζονταν και δεν περίμεναν ούτε τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ούτε και το επικίμενο συνέδριο. Και να πεις ότι έθεσαν κάποιο νέο ζήτημα. Ο Κασσελάκης έχει στο παρελθόν ξεκαθαρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στον χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και προωθεί και το σχετικό αφήγημα στα ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα.

Παρόλα αυτά, οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης απέστειλαν την επιστολή τους στα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στους γραμματείς του κόμματος με κοινοποίηση στον πρόεδρο. Αν δεν καταλαβαίνετε, οι τρεις τους έχουν βάλει πλώρη για να συγκροτήσουν “δεξιά” εσωκομματική αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που ο Τεμπονέρας έχει βάλει πλώρη για να συγκροτήσει “αριστερή”.

Σας το είπα και παραπάνω, τα παιδιά στην Κουμουνδούρου δεν παίζονται! Το “αμερικανάκι” ο Κασσελάκης πάει να τους βάλει να λειτουργήσουν με power point, αλλά το DNA τους τούς σπρώχνει στην παραδοσιακή ίντριγκα, τάσεις, ρεύματα, φράξιες και τελειωμό δεν έχει. Και άντε να τους μαζέψει για να εκπορθήσει το Μαξίμου, όπως έχει υποσχεθεί. Και σαν να μην του έφταναν η “δεξιά” και η “αριστερή” εσωκομματική αντιπολίτευση, έχει και τον Αλέξη να περιμένει στη γωνία. Είναι και στην καλύτερη ηλικία, πώς να βγει στη σύνταξη; Περιμένει πως και πως το στραβοπάτημα του Στέφανου στις ευρωεκλογές για να δηλώσει “σωτήρας” της Αριστεράς!

Αυτά βλέπει ο Κυριάκος και μου φαίνεται ότι θα πάει και για τρίτη τετραετία. Έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να του βγαίνει το σενάριο να είναι ο διάδοχος της Ούρσουλας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι