ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

20-22 Μαϊου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο (αν δε υπάρξουν πρόωρες εκλογές) ο Πρόεδρος του ΠΑΔΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος από το βήμα της ΚΠΕ, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι προχώρησε άναρχα στην απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να εξαρτάται σημαντική η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας από το φυσικό αέριο ενώ μίλησε για τραγική διαχείριση στη στήριξη των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ανδρουλάκης το Συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για τις 20-22 Μαΐου, αφού στις 8 Μαΐου εκλεγούν οι νέες Τοπικές Οργανώσεις και οι αντιπρόσωποί του. Μέχρι τότε θα γίνουν θεματικά περιφερειακά συνέδρια σ΄όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη με θέμα το ΕΣΥ. Επίσης  ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ (2009-2013) αναλαμβάνει σύμβουλος στη Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι 270.000 πολίτες που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές και τον εξέλεξαν, έδωσαν την εντολή για μια νέα εποχή στη πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι το πρώτο βήμα για την αναγέννηση της παράταξης και τη δημιουργία μια νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τα πιό ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σ΄ αυτή την εντολή. Στόχος μας δεν είναι να συντηρήσουμε τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις αλλά να ανατρέψουμε το δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοκρατική παράταξη θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής

Αναφερόμενος στο Ουκρανικό σημείωσε : «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου που συντελείται στην Ουκρανία. Αυτό που βιώνει η Ουκρανία είναι ότι έπραξε ο Αττίλας στη Κύπρο», είπε ο κ.Ανδρουλάκης για την εισβολή της Ρωσίας επικρίνοντας «όσους κρύφτηκαν», ενώ ανέφερε ότι ο Β. Πούτιν είναι αυταρχικός ηγέτης με αφήγημα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Πρότεινε δε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χρειάζεται ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και κοινή πολιτική εξοπλισμών για τις τρίτες χώρες.

Άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι προχώρησε άναρχα στην απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να εξαρτάται σημαντική η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας από το φυσικό αέριο ενώ μίλησε για τραγική διαχείριση στη στήριξη των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια. «Το λεφτόδενδρο της κυβέρνησης είναι αλα κάρτ. Με τη τακτική του κ. Μητσοτάκη οι προμηθευτές ενέργειας κερδοσκοπούν και ζητάμε: Θέσπιση ρήτρας προσαρμογής, φορολόγηση στα υπερκέρδη τους, μείωση του ΦΠΑ κι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Τέλος, έθεσε στο επίκεντρο τη συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού πυλώνα με την υιοθέτηση ενός νέου αναδιανεμητικού ρόλου για τη διαγενειακή αλληλεγγύΗ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι