ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγνώμη Γεωργιάδη για “Turkaegean” – Την αποπομπή του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγνώμη Γεωργιάδη για “Turkaegean” - Την αποπομπή του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το “Turkaegean” αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ακυρωθεί η κατακύρωση.

Ζήτησε συγνώμη για τις παραλείψεις του υπουργείου και πρόσθεσε: «Το θέμα “Turkaegean” είναι πολύ πιο μπλεγμένο θέμα και δεν θα ήθελα εύκολα να τοποθετηθώ γιατί έχω διατάξει και μια ΕΔΕ και σέβομαι τις διαδικασίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργείου Ανάπτυξης».

«Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση στην οποία προχώρησε η Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, είπε ότι αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Είπε επίσης ότι 25 χρόνια τώρα η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρίσεις στον τουρκικό και διεθνή τύπο το τουρκικό Αιγαίο. «Το καινούργιο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω».

Υποβάθμιση και από Μητσοτάκη

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός από τη Μαδρίτη λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί για να ακυρωθεί η καταχώρηση. Ως προς τις ευθύνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις απέδωσε σε υπηρεσιακό επίπεδο λέγοντας: «Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Έχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα».

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επέρριψε την ευθύνη στον Άδωνι Γεωργιάδη ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι έδωσε πολιτική κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης.

«Ο υποκριτής Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα βρίσκεται διπλά εκτεθειμένος. Μέχρι εχθές ξέραμε ότι κάτω από τη μύτη του παραδόθηκε το «TurkAegean» – «Τουρκικό Αιγαίο» στην Τουρκία χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Σήμερα οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τον καταγγέλλουν ότι όχι μόνο εκείνος έχει την πολιτική ευθύνη, αλλά ότι δεν έδωσε κιόλας καμία οδηγία να ενεργήσουν και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Γεωργιάδης από «υπερπατριώτης» μας βγήκε ένας ανίκανος και επικίνδυνος Υπουργός που άνοιξε τον δρόμο στην Άγκυρα να της παραδοθεί η ονομασία «TurkAegean» – «Τουρκικό Αιγαίο».

»Φτηνός στα πίτουρα κι ακριβός στο αλεύρι, όπως ιστορικά αποδεικνύεται για όλους τους πατριδοκάπηλους. Επειδή όμως ο ίδιος είναι κολλημένος στην καρέκλα του, θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να πράξει τα δέοντα και να τον αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση. Όμως ο κ. Μητσοτάκης δέσμιος του κ. Γεωργιάδη του βάζει πλάτη γιατί τον φοβάται και μετακυλίει κι αυτός τις ευθύνες στους υπαλλήλους. Αναλαμβάνει έτσι και ο ίδιος την πολιτική ευθύνη των χειρισμών του Υπουργού Ανάπτυξης, του φιάσκου που ακολούθησε και των συνεπειών του».​

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι