Γερμανία: "Ομαδική συμμετοχή στην κινεζική πρωτοβουλία"

-

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να υπογράψουν ένα μνημόνιο κατανόησης για την συμμετοχή τους στην διεθνή εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος” που προωθεί το Πεκίνο, ως ομάδα κι όχι ξεχωριστά, ως χώρες, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Σε γενικές γραμμές, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδηλώσει την θέληση τους για να λάβουν μέρος στην αναφερόμενη κινεζική πρωτοβουλία προκειμένου να αναβιώσουν τον παλιό Δρόμο του Μεταξιού με την συμμετοχή της Ασίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, ευρωπαϊκές χώρες, όπως, η Γαλλία και η Γερμανία δηλώνουν ότι η Κίνα θα πρέπει να βελτιώσει την πρόσβαση και την δίκαιη αντιμετώπιση των ξένων εταιριών.

Τον προηγούμενο μήνα, η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Δύσης, η κυβέρνηση της οποίας, εκδήλωσε την υποστήριξή της στην αναφερόμενη κινεζική πρωτοβουλία, ενώ μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες επεσήμαναν προς την Ρώμη, να μην βιαστεί να πέσει στην αγκαλιά του Πεκίνου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.