Ο Ναρουχίτο στον θρόνο της Ιαπωνίας... ΒΙΝΤΕΟ από τη λιτή τελετή

-
148

Στον «Θρόνο των Χρυσανθέμων» έκατσε κι επίσημα ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας, ο 126ος αυτοκράτορας της χώρας, σε μια απλή αλλά εντυπωσιακή τελετή ενθρόνισης. Στην τελετή παρευρέθηκαν 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσα τους και ο πρωθυπουργός της χώρας Σίντζο Αμπε που έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον νέο αυτοκράτορα.

Η τελετή ενθρόνισης είναι το τελευταίο επίπεδο διαδοχικών τελετουργιών που ξεκίνησαν τον Μάιο όταν ο Ναρουχίτο κληρονόμησε το θρόνο μετά την παραίτηση του Ακιχίτο, του πατέρα του. Ο Ναρουχίτο ηγείται της παλαιότερης κληρονομικής μοναρχίας του κόσμου, η οποία σύμφωνα με τους ιστορικούς, ξεκινάει πριν από 1.500 χρόνια.

Η τελετή ξεκίνησε με τον ήχο μιας καμπάνας και ο Ναρουχίτο φορώντας ένα τυπικό καφέ-πορτοκαλί ένδυμα στεκόταν ακίνητος, καθώς δύο μαυροντυμένοι οικονόμοι του παλατιού άνοιγαν τις μωβ κουρτίνες γύρω από το θρόνο. Ο θρόνος, που ονομάζεται Τακαμικούρα, είναι μια κατασκευή 6,5 μέτρων που μοιάζει με κιόσκι.

Αποτελείται από 3.000 κομμάτια και μεταφέρθηκε πέρυσι από το παλιό αυτοκρατορικό παλάτι στην αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας του Κιότο, όπου οι αυτοκράτορες έζησαν πριν από 150 χρόνια και ξανασυναρμολογήθηκε και επισκευάστηκαν με νέες επιστρώσεις λάκας.