Ο Τραμπ -δια του Πομπέο- απειλεί την Τουρκία με στρατιωτικά μέτρα!

-
651
Ο Τραμπ -δια του Πομπέο- απειλεί την Τουρκία με στρατιωτικά μέτρα!

Η στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Η δήλωση του εξέπληξε τους πάντες στην Ουάσιγκτον με δεδομένη την απαράδεκτη υποστήριξη του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Διπλωματικές πηγές εικάζουν ότι τα μηνύματα που λαμβάνει η Ουάσιγκτον από την Άγκυρα για το θέμα της εκεχειρίας δεν είναι καλά, για να αναγκαστεί ο Μάικ Πομπέο να στείλει αυτή την σκληρή προειδοποίηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «πλήρως προετοιμασμένος» να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν «χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, επιμένοντας πάντως ότι η Ουάσιγκτον προτιμά να χρησιμοποιήσει τις διπλωματικές της δυνάμεις.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», δήλωσε ο Μάικ Πομπέο στο CNBC και πρόσθεσε: «αλλά σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση». Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να διατυπώσει μια κόκκινη γραμμή για το τι θα επέτρεπε μια στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν ήθελε «να βγει μπροστά από την απόφαση του προέδρου για το αν θα πάρει την τρομερή δέσμευση να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμη της Αμερικής».