Στη Σητεία οι πολίτες αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία έως 17 Γενάρη

-

Ο δήμαρχος Σητείας, περιοχή που από χθες βρίσκεται σε καραντίνα, πήρε την απόφαση σε συνεννόηση και με τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, να ανασταλεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών αλλά και των δημοτικών σχολείων, ανεξαρτήτως των εισηγήσεων των λοιμωξιολογων και της απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, με απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Ζερβάκη, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, ενώ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν μέχρι και τις 17 του μήνα να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Οι ντόπιοι και οι αντιπρόσωποί τους στην τοπική αυτοδιοίκηση κατέληξαν σε αυτή την απόφαση λόγω των πολλών κρουσμάτων τόσο στο Παλαίκαστρο Λασιθίου όσο και στην Σητεία.

Χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση στην Κρήτη 25 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 23 εντοπίστηκαν στο Λασίθι. Μάλιστα, ο οικισμός του Παλαικάστρου τέθηκε από χθες σε αυστηρό lockdown μετά και την ολοκλήρωση των rapid tests που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς εντοπίστηκαν συνολικά 37 κρούσματα.

Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στα Χανιά όπου κι εκεί υπάρχει πυρήνας κρουσμάτων, κυρίως στο Δημοτικό Γηροκομείο. Σημειώνεται ότι στο ίδρυμα έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 12 κρούσματα, 7 φιλοξενούμενοι και 5 εργαζόμενοι, ενώ έξι από τους τρόφιμους νοσηλεύονται προληπτικά στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων και μία ηλικιωμένη έχει πεθάνει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.