Τουΐταρε ο Στόλτεμπεργκ ενώ ο Έλληνας του είπε ότι είναι απαράδεκτο το έγγραφο;

-

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενς Στόλτενμπερκ φέρεται να ήταν τόσο αποφασισμένος για προβοκάτσια και για αβαντάρισμα της Τουρκίας, ώστε τουΐταρε πως "άρχισε ο διάλογος" ενώ ο μόνιμος Έλληνας αντιπρόσωπος (πρέσβης) είπε αμέσως μόλις διάβασε το memo, ότι περιέχει απαράδεκτη φράση.

Ενώ δηλαδή ήξερε ήδη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πως η ελληνική πλευρά δεν δεχόταν ούτε την όλη ενέργειά του μα ούτε και το συγκεκριμένο έγγραφο που είχε συντάξει  και "επιδώσει" προς επεξεργασία στους αντιπροσώπους Ελλάδας και Τουρκίας, εντούτοις  ανήρτησε το επίμαχο tweet σκοπίμως προτού καν ολοκληρωθεί η ολιγόλεπτη συνάντηση. Και το έκανε γιατί, αν και δεν ειναι διπλωμάτης καριέρας, γνώριζε εξαρχής ότι η Ελλάδα αποκλείεται να δεχόταν διάλογο χωρίς την απόσυρση των τουρκικών πλοίων. Απλά ήθελε να ακουστεί διεθνώς το ελληνικό "όχι".

Πέραν δηλαδή όλων των άλλων σκοπιμοτήτων και της απαράδεκτης παγίδευσης να εμφανιστούν ως συνομιλούσες οι δύο πλευρές ενώ ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε ελληνική και κυπριακή περιοχή, υπήρχαν και φραστικά στοιχεία μη αποδεκτά.

Εν προκειμένω, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, η απαράδεκτη φράση στο κείμενο ή μία απο αυτές ήταν πως «οι δύο χώρες σέβονται η μία την κυριαρχία της άλλης», και ο Έλληνας διπλωμάτης είπε:

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό, πώς σέβεται η Τουρκία την ελληνική κυριαρχία;»

Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος φέρεται να είπε «βλέπετε, η Ελλάδα δεν θέλει τελικά το διάλογο και βάζει βέτο σε όλα».

Το έγγραφο παρελήφθη «με επιφυλάξεις» και κανείς δεν υποχρεώνει τους μόνιμους αντιπροσώπους να επεξεργαστούν τις προτάσεις του γενικού γραμματέα, ενώ εκείνος παρουσίασε στο αρχικό τουΐτ του ότι οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να του επιδώσουν τις αντιπροτάσεις τους εντός μιας εβδομάδας και άρα να μπουν σε αναγκαστικό διάλογο.

Το περιεχόμενο δεν ήταν καν εν γνώσει του υπουργείου Εξωτερικών και για το ακριβές περιεχόμενο του εγγράφου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον  αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, κατά την σύσκεψη που είχαν -ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υπουργός Άμυνας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.