ΘΕΜΑ

Η Σίρλεϊ Μακλέιν, οι εξωγήινοι και η μετενσάρκωση

Η Σίρλεϊ Μακλέιν, οι εξωγήινοι και η μετενσάρκωση, Νεφέλη Λυγερού

Η Σίρλεϊ Μακλέιν μόλις έκλεισε τα 89 της χρόνια. Παραμένει ενεργή και δραστήρια συμμετέχοντας και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “only murders in the building”. Η συμπρωταγωνίστρια της Σελίνα Γκόμεζ σε πρόσφατη συνέντευξη της την χαρακτήρισε «ζωντανό μύθο». Η ίδια απεχθάνεται αυτούς τους βαρύγδουπους τίτλους. «Είμαι μια ηθοποιός, όπως τόσες και τόσες, που είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε σημαντικές ταινίες και σειρές». Πώς αλλιώς, όμως, μπορεί να περιγράψει κανείς την πρωταγωνίστρια αναρίθμητων κλασικών ταινιών και μια από τους τελευταίους ζωντανούς συνδέσμους με τις παλαιές ένδοξες εποχές του Χόλιγουντ. «Η αφέλεια στη νεότητα μπορεί να αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο», είχε δηλώσει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στους New York Times.

Η Σίρλεϊ ΜακΛέιν γεννήθηκε στη Βιρτζίνια. Το αληθινό της όνομα είναι Σίρλεϊ Μακ Λιν Μπίτι και είναι η μεγάλη αδελφή του Γουόρεν Μπίτι. Για αυτόν έχει δηλώσει ότι είναι τόσο διαφορετικοί όπως το άσπρο και το μαύρος «Αυτός είναι του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου κι εγώ του αριστερού, της λογικής και της φαντασίας αντίστοιχα δηλαδή – αλλά μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη περί σωστού και δικαίου, ίσως επειδή ο μπαμπάς μας ήταν επιθεωρητής σχολείων και η μαμά μας δασκάλα».

Από νωρίς το πάθος της ήταν το μπαλέτο. Το ξεκίνησε σε ηλικία 4 ετών και έφτασε μέχρι τα 17 της να προπονείται ως και πέντε ώρες την ημέρα. Το ύψος της, όμως, και οι αδύνατοι αστράγαλοι της λειτούργησαν αποτρεπτικά για μια επαγγελματική καριέρα ως χορεύτρια. Παρόλα αυτά, η πειθαρχία που απέκτησε την βοήθησε να επιβιώσει και να ξεχωρίσει ως ηθοποιός στη βιομηχανία του θεάματος. Το ανεπίσημο ντεμπούτο της το έκανε στα 20 της, χορεύοντας μπροστά από ένα ψυγείο: είχε βρει δουλειά σ’ ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών κι έπρεπε να τραβήξει το βλέμμα των περαστικών στη βιτρίνα.

Στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ ανεβαίνει για πρώτη φορά το 1954 ως αναπληρώτρια χορεύτρια και στο πανί την αποτυπώνει πρώτος ο μετρ Αλφρεντ Χίτσκοκ στην ταινία του “Ποιος σκότωσε τον Χάρι;” με συμπρωταγωνιστή τον Τζον Φορσάιθ. Σε αντίθεση με άλλες συναδέλφους της μιλάει και σήμερα με τα καλύτερα λόγια για τον Χίτσκοκ ο οποίος τη συμπαθούσε ιδιαιτερα. «Με αποδέχτηκε μάλλον επειδή είχα πάντα τη συμπεριφορά της μπαλαρίνας. Τον αντιμετωπιζα ως το απόλυτο αφεντικό. Αυτό έμαθα από τα τρία μου. Τον σεβασμό στην ιεραρχία». Έτσι, κατέληξαν να τρώνε σε κάθε διάλειμμα μαζί. «Δεν έτρωγε χωρίς εμένα» αποκάλυψε. «Πήρα 25 κιλά σε αυτήν την ταινία… Συζητούσαμε, μου έλεγε ιστορίες και γινόταν πολύ εκλεπτυσμένα κυνικός. Και το θεωρούσα αστείο και χαιρόταν που το καταλάβαινα».

Όσκαρ

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο δρόμος άνοιξε διάπλατα για εκείνη στο Χόλιγουντ και η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Έπαιξε στο κλασικό “Artists and Models” με τον Τζέρι Λιούις και το Ντιν Μάρτιν. Η δεκαετία του 60 ήταν γεμάτη επιτυχίες για εκείνη, όπως και οι επόμενες, κατά τη διάρκεια των οποίων παρέμεινε τρομερά δραστήρια. Στο ενεργητικό της έχει ένα Oσκαρ, αν και είχε προταθεί συνολικά 6 φορές. Τελικά πήρε το χρυσό αγαλματίδιο σπίτι της το 1984 για την ταινία “Σχέσεις Στοργής”.

Έχει αποκτήσει όμως και δύο BAFTA, µία Χρυσή και δύο Ασηµένιες Άρκτους, ενώ μετράει πάνω από πενήντα ταινίες και µια ντουζίνα βιβλία για τη ζωή της. Ίσως αυτό της δίνει την αυτοπεποίθηση να μην µασάει τα λόγια της: «∆εν ένιωσα ποτέ σέξι. Χορεύτρια ήµουν. Και πάντοτε λειτουργούσα ως µέλος µιας οµάδας. ∆εν ένιωσα ποτέ ντίβα. Αυτό µε κράτησε. Ήταν το πλεονέκτηµά µου». Μια φορά απευθύνθηκε σε αισθητικό χειρουργό. Εκανε λίφτινγκ στα πενήντα της και έκτοτε είναι συµφιλιωµένη µε τις ρυτίδες της. Έκανε για χρόνια κολλητή παρέα με τον Φρανκ Σινατρα και τον Πιτερ Σέλερς. Για τον τελευταίο έχει πει ότι «ήταν τσιμπημένος μαζί της». Έμειναν όμως φίλοι. «Παλιότερα είχαμε υπάρξει κολλητοί. Τον καιρό του τρελού τζετ σετ. Έκανα κολλητή παρέα μαζί του και με τον Πίτερ Ο’ Τουλ όποτε βρισκόμουν στο Λονδίνο ή στο Παρίσι. Μέναμε ξάγρυπνοι για τρεις νύχτες σερί. Εγώ συνήθως φρόντιζα να μην σωριάζονται διαρκώς κάτω από το μεθύσι», έχει περιγράψει.

Ήταν παντρεµένη µε τον ίδιο άνδρα επί 28 χρόνια. Με τον κατά 12 χρόνια µεγαλύτερο της, κινηµατογραφικό παραγωγό τότε και µετέπειτα επιχειρηµατία Στιβ Πάρκερ. Το ζευγάρι χώρισε το 1982, αλλά η ίδια έχει περιγράψει τον γάμο της ως επιτυχημένο. «Υπηρξε σύζυγος, φίλος και συµβουλάτορας». Αυτό δεν την εμπόδισε να συνάψει αρκετές σχέσεις. Μια από αυτές με το. Πρωθυπουργό της Σουηδίας Olof Palme.

Εξωγήινοι

Αν και ποτέ δεν έβλεπε με ιδιαίτερη συμπάθεια τη μητρότητα απέκτησε μία κόρη. Αυτή ήταν που μετά την ενηλικίωση της στράφηκε εναντίον της μητέρας της περιγράφοντας την ως «αδιάφορη, τσιγκούνα, ανίκανη να αγαπήσει οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτό της και κρύα σαν ΠΑΓΟ κολώνα». Στην αυτοβιογραφία της η κόρη της Σάτσι Πάρκερ ισχυρίζεται ότι ατην πραγματικότητα την μεγάλωσε ο πατέρας της.

Όταν μεγάλωσε η μητέρα της την πίεζε να χάσει την παρθενιά της και καραδοκούσε έξω από το δωμάτιό της για να σιγουρευτεί ότι κάνει σεξ. «Ήταν και η μόνη φορά που ασχολήθηκε με εμένα». Περιγράφει τη μητέρα της ως ιδιαιτερα δύσκολη, εμμονική με το χρήμα και εντελώς απορροφημένη από τις εκκεντρικές απόψεις της για τη μετενσάρκωση και τους εξωγήινους. Η Σίρλεϊ Μακλειν έχει μιλήσει δημόσια για το ότι όχι μόνο πιστεύει στους εξωγήινους αλλά τους έχει δει, ενώ έχει αναμνήσεις από την προηγούμενη της ζωή στην Ατλαντίδα. Παρότι δεν εχει καμία σχέση με την κόρη της, η ηθοποιός δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

«Έχω αυτό το αγρόκτημα εδώ και χρόνια. Αγαπώ τη φύση. Είμαι εδώ με τα ζώα και την οικονόμο μου. Και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στη βιομηχανία του θεάματος. Και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στον κόσμο» πρόσθεσε. Δεν βαριέται ποτέ. διαβάζει βιβλία για την αρχή της ανθρωπότητας, μαθαίνει πώς ξεκίνησαν όλα και «μπαίνει» στον εσωτερικό της κόσμο. «Βλέπω τα βουνά. Τα ζώα. Τα δέντρα. Τη φύση.». Περιγράφει ακόμα πως πηγαίνει στο μανάβικο, στο φαρμακείο και στο σούπερ μάρκετ μόνη της και όταν βαριέται συνεχίζει να εργάζεται. «Θα πεθάνω μπροστά από τις κάμερες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx