Ένα ξεχωριστό σοκολατένιο ρόφημα για το απόγευμα
30/11/2023Σέρβιρέ το σοκολατένιο ρόφημα σε μια ωραία κούπα που σου αρέσει, βάλε πόδια στον καναπέ, μουσικούλα και άραξε.
Καλόπιωτο!
Απογευματάκι, μη φτιάξεις άλλο καφέ. Πάμε για κάτι πιο απαλό, να ζεστάνει το μέσα μας και να μυρίσει το σπίτι μας. Ε σοκολάτα βεβαίως-βεβαίως! Ένα ξεχωριστό σοκολατένιο ρόφημα.
Βράσε μια κούπα νερό στο μπρίκι και σβήστο. Σπάσε μισό ξύλο κανέλας, λίγη φλούδα από πορτοκάλι χωρίς το άσπρο του και μισό αστεροειδή γλυκάνισο αν έχεις. Κι αν δεν έχεις πάλι τέλεια θα γίνει, μη σε νοιάζει. Κλείστο από πάνω με μεμβράνη και άστα να ιδρώσουνε και να μυρίσουνε. Για 15 λεπτά περίπου και μη βιαστείς. Αν δεν αντέχεις να περιμένεις κράτα γερά τουλάχιστον για ένα δεκάλεπτο!
Ξεσκέπασέ το και αφαίρεσε τα στερεά (κανέλα, φλούδα, γλυκάνισο). Ξαναβάλε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και ρίξε μια κουταλιά της σούπας κακάο σκούρο, χωρίς ζάχαρη και ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Και ζάχαρη, όση και όποια θέλεις εσύ. Ανακάτεψε αργά να διαλυθεί το κακάο, να λιώσει η κουβερτούρα, η ζάχαρη και να γίνει ένα δυνατό και γεμάτο ρόφημα. Μη βάλεις γάλα, δεν χρειάζεται, όσο ψήλωσες, ψήλωσες.
Σέρβιρέ το σε μια ωραία κούπα που σου αρέσει, βάλε πόδια στον καναπέ, μουσικούλα και άραξε.
Καλόπιωτο! Τη ζεστασιά του να έχουμε το χειμώνα που έρχεται! Να δεις που θα το ξαναφτιάξεις και αύριο και θα με θυμηθείς.
Υλικά
- Νερό
- Κουβερτούρα 80-100 γραμμάρια.
- Μία κουταλιά της σούπας σκούρο πικρό κακάο.
- Μισό ξύλο κανέλα.
- Μισό αστεροειδή γλυκάνισο.
- Λίγη φλούδα από πορτοκάλι, ή αν τολμάς φλούδα από λεμόνι.
- Ζάχαρη όποια θέλεις. Τελευταία μου αρέσει η ζάχαρη καρύδας, μπορείς επίσης να βάλεις αγαύη.