Το Κίεβο ευχαριστεί την Αθήνα για την αποστολή πυραύλων Stinger

Ο Ζελένσκι περιμένει ευρύτερη ρωσική επίθεση με στόχο το Χάρκοβο - Απόρριψη Ολυμπιακής εκεχειρίας

Το γεγονός έγινε γνωστό από την κυβέρνηση Ζελένσκι και όχι από την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Tο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με ανάρτησή του ευχαριστεί την Ελλάδα και αρκετές ακόμα χώρες για την παράδοση αντιαεροπορικών πυραύλων «FIM-92 Stinger» στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Δεκέμβρη το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα Tweet έγραφε:

«Ημερολόγιο Advent Ουκρανίας: Ημέρα 19 Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό σύστημα αεράμυνας FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους συμμάχους μας έχουν δωρίσει Stingers στον #UAarmy, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας (@Defensie), Γερμανία (@BMVg_Bundeswehr), Ηνωμένες Πολιτείες (@DeptofDefense), Λιθουανία (@Lithuanian_MoD), Λετονία (@AizsardzibasMin), Ιταλία (@MinisteroDifesa), Δανία (@Forsvarsmin), και η Ελλάδα (@Hellenic_MOD). Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξή τους από τις πρώτες μέρες της ολοκλήρωσης της εισβολής. Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers καταρρίπτουν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι