Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι αποστέλλονται στην Ουκρανία μέλη της Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών

Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι αποστέλλονται στην Ουκρανία μέλη της Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών

Πληροφορίες περί αποστολής στην Ουκρανία μελών της Ζ-ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών), επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων, διέψευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε σχετικά με δημοσίευμα στον τύπο που αφορά σε “Αποστολή ομάδας της Ζ ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα, ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (drones)».

»Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας (από 15 έως 25 Απριλίου 2024) με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις», αναφέρει η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι