Σταθερή η κατάσταση του συνοριοφύλακα – Διευκρινίσεις για το συμβάν ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε επιφυλακή συνοριοφύλακες και Frontex - Στον Έβρο ο Λαλούσης,

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εν τω μεταξύ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από την κυβέρνηση διευκρινίσεις για το συμβάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- “βγήκε” από την καταστολή και βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον του. Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Κώστας Μπάρκας, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στον Έβρο, εξέδωσε ανακοίνωση: «Σοβαρότατο περιστατικό πυροβολισμών έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στον Έβρο, με ένα συνοριοφύλακα να τραυματίζεται από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά. Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε περαστικά στο συνοριοφύλακα, που όπως μαθαίνουμε ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ταχεία ανάρρωση και συμπαράσταση στους οικείους του. Θα θέλαμε όμως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Yπουργεία, να μας ενημερώσουν για το περιστατικό και τη διαλεύκανση του από τις ελληνικές αρχές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι