Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της ΤΗΕΟΝ

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της ΤΗΕΟΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, επισκέφθηκε την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024, τις εγκαταστάσεις της THEON στο Κορωπί. Συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Υποστράτηγο Ιωάννη Μπούρα, και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Καινοτομίας του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγο Γεώργιο Πανούση.

Κατά την επίσκεψη, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της εταιρίας στον σχεδιασμό και παραγωγή πρωτοποριακών συστημάτων νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε αναλυτική ξενάγηση στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι τεχνολογίες της SCYTALYS που συνδέονται με τα συστήματα της THEON, όπως το MIMS Ranger.

Σχετικά με τη THEON

Η THEON σχεδιάζει και παράγει πρωτοποριακά συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη με παγκόσμιο αποτύπωμα. Η THEON που ιδρύθηκε το 1997, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς. Σήμερα, ο όμιλος εταιριών THEON διαθέτει παγκόσμιο αποτύπωμα με γραφεία, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, τη Λευκωσία, το Arlington, το Abu Dhabi, το Dubai, και τη Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar (Γερμανία) και το Plymouth (ΗΠΑ).

Οι εξαγωγές του αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2023, η ΤΗΕΟΝ είχε κατασκευάσει και διαθέσει περισσότερα από 170.000 συστήματα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η THEON εισήγαγε τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext), επιτυγχάνοντας την πρώτη δημόσια εγγραφή στην Ευρώπη για το 2024, ενώ τον Μάρτιο του 2024 αποτέλεσε μία από τις 3 μόνο ελληνικές εταιρίες που εντάχθηκαν στη λίστα των Financial Times/Statista με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης (www.theon.com).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι