Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 30 ρωσικά drones

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 30 ρωσικά drones

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε και τα 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από επτά περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε 14 drones πάνω από τη νότια περιοχή Μικολάιφ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της. Ο ίδιος δήλωσε ότι δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την επίθεση κατασβέστηκαν, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Ο στρατός κατέρριψε τέσσερα ακόμα drones πάνω από την περιοχή Χμελνίτσκι, με θραύσματα να προκαλούν ζημιές σε αποθηκευτικές μονάδες και σε εργαστήριο μεταποιητικής επιχείρησης, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Τέσσερα drones καταρρίφθηκαν στις περιοχές Τσερκάσι και Βινίτσια, στην κεντρική Ουκρανία, χωρίς να υπάρχουν αναφορές από τις τοπικές αρχές για ζημιές ή θύματα.

Οι αρχές στην περιφέρεια του Κιέβου δήλωσαν ότι σήμερα το πρωί ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατά στόχων, χωρίς να δίδουν λεπτομέρειες για τις πιθανές συνέπειες της επίθεσης.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Σούμι δήλωσε σήμερα το πρωί ότι βαλλιστικός πύραυλος καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή χθες βράδυ. Η Πολεμική Αεροπορία δεν έδωσε λεπτομέρειες στην πρωινή της ενημέρωση για χρήση πυραύλων από τη Ρωσία προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx