ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Ερντογάν με τους δύο γιούς του Χανίγια στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Ερντογάν με τους δύο γιούς του Χανίγια στην Κωνσταντινούπολη,

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε το Σάββατο τον Abdusselam και το Hammam Haniyeh, τους γιους του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια (Ismail Haniyeh), ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αnadolu, κατά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γιους του Haniyeh για τον θάνατο του πατέρα τους, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του Τούρκου προέδρου.

Παρόντες σύμφωνα με την Προεδρία της Τουρκίας ήταν επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ)  Ιμπραήμ Καλίν και ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου Σεφέρ Τουράν.

Ο Ismail Haniyeh δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη. Το Ιράν και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ, το οποίο ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη της δολοφονίας.

Κανένα σχόλιο από Ισραήλ

Από την πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης δεν έχει γίνει επί του παρόντος κανένα δημόσιο σχόλιο, ούτε από τον υπουργό Εξωτερικών Ισραελ Κατζ που βρίσκεται σε καθημερινή αντιπαράθεση με την Άγκυρα.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η πολιτική ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ με την συμπληρωματική προσφυγή της Άγκυρας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ με την κατηγορία της γενοκτονίας στη Γάζα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι