OYAOY από τον Έλον Μασκ – Σοκαρισμένος από το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας

Ο Μασκ στηρίζει Τραμπ - Θα δίνει 45 εκατ. δολάρια το μήνα για την υποστήριξή του

Ο Έλον Μασκ αναδημοσίευσε ανάρτηση που αναφέρεται στο ότι μειώνεται ραγδαία ο πληθυσμός της Ελλάδας και γράφει ως σχόλιο «Ουάου, στην Ελλάδα πεθαίνουν σχεδόν διπλάσιοι από όσοι γεννιούνται»

Η αρχική ανάρτηση αναφέρει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% μέχρι το 2070 – πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000. Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Αναλογούν πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση αυτής της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη “μεγαλύτερη απειλή” του έθνους.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx